Politica de Retur

#THETASIMO

Politica de Retur ThetaHealing

 

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34/2014, consumatorul are dreptul de a se retrage dintr-un contract la distanță în termen de 14 zile, fără a fi nevoit să justifice decizia și fără a suporta alte costuri decât cele de transport pentru returnarea produselor și eventuale comisioane bancare.

Contravaloarea produsului returnat va fi restituită consumatorului în termen de 14 zile de la primirea produsului în stare intactă, completă, sigilată și neutilizată (inclusiv orice cadouri sau bonusuri), dacă retragerea a fost efectuată în termenul prevăzut.

Conform articolului 10 din OUG 34/2014, perioada de retragere menționată anterior expiră în termen de 14 zile de la “ziua în care consumatorul sau o parte terță, altă decât transportatorul și indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor”.

Înainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile, consumatorul trebuie să informeze vânzătorul cu privire la decizia sa de retragere din contract, în scris, prin scrisoare recomandată.

Pentru acest scop, consumatorul poate alege una dintre următoarele opțiuni:

  • Utilizarea modelului de formular de retragere prevăzut în partea B a anexei la OUG 34/2014;
  • Transmiterea oricărei alte declarații clare prin care se exprimă decizia de retragere din contract.

Dreptul de retragere este considerat exercitat în termenul prevăzut la articolul 9 alineatul (2) și la articolul 10 din OUG 34/2014, atunci când comunicarea referitoare la exercitarea dreptului de retragere este transmisă de către consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Consumatorul are responsabilitatea de a furniza probe privind exercitarea dreptului de retragere în conformitate cu dispozițiile prezentului articol.

Consumatorul trebuie să suporte costul direct al returnării produselor, iar costul estimat al returnării este de maxim 30 lei. Consumatorul trebuie să returneze produsele fără întârziere și în decurs de maximum 14 zile de la data comunicării rezilierii contractului, la adresa vânzătorului. Vânzătorul poate amâna rambursarea până la primirea produselor returnate.

În cazul returnării produselor prevăzute în contract, consumatorul trebuie să se asigure că produsele sunt returnate într-o stare corespunzătoare și să le ambaleze corespunzător, astfel încât acestea să nu sufere deteriorări în timpul transportului până la primirea lor de către vânzător. În situația în care produsele returnate prezintă deteriorări, au fost utilizate, desigilate sau lipsesc componente sau ambalajul original, vânzătorul are dreptul să refuze preluarea acestora, iar consumatorul va fi responsabil pentru achitarea contravalorii acestor produse.

Consumatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produsului rezultată din manipularea acestuia, într-o măsură care depășește ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produsului.

Procedura de expediere a coletelor

Cărțile comandate vor fi expediate în maxim 4 zile de la plasarea comenzii, prin serviciul UrgentCargus.

În ziua livrării, curierul vă va contacta telefonic pentru a stabili livrarea coletului la adresa pe care ați furnizat-o la momentul efectuării comenzii.

Precizia și completitudinea datelor furnizate (adresă, număr de telefon etc.) sunt responsabilitatea dumneavoastră.

După expedierea coletului, responsabilitatea primirii acestuia vă revine în totalitate.